Podstawy diety w chorobach tarczycy. 2-dniowe szkolenie.
Dowiedz się, jaka dieta może wspierać zdrowie Twojej tarczycy, i naucz się komponować posiłki, które poprawią Twoje samopoczucie i wyniki zdrowotne.
Data spotkań na żywo: 11 lipca 2024 + 15 lipca 2024
Gdzie: Otrzymasz link do webinaru na żywo na kilka dni przed. Dostęp do nagrania otrzymasz na zawsze.

Wyzwania diety w chorobach tarczycy
Choroby tarczycy to temat niezwykle złożony i budzący sporo kontrowersji. Każdy ma inną opinię – jedni zabraniają jeść gluten, inni nabiał, a kolejni mówią, że to bez znaczenia.
Na szkoleniu opowiem Ci o najważniejszych aspektach diety w chorobach tarczycy, a także nauczę Cię praktycznego komponowania posiłków, aby wspierały Twoje zdrowie i dobre samopoczucie.
Szkolenie jest dla Ciebie, jeśli:
- Cierpisz na niedoczynność tarczycy, chorobę Hashimoto, nadczynność tarczycy, chorobę Gravesa- Basedowa lub nie masz tarczycy.
- Masz wrażenie, że próbowałaś/eś już wielu różnych diet lub modelów żywionych i nic nie działa.
- Czujesz bądź widzisz, że obecna dieta zamiast poprawiać Twoje samopoczucie i wyniki to je pogarsza.
- Masz wrażenie, że Twoje żywienie idzie nie w tą stronę co Iść powinno.
- Po posiłkach robisz się senna/y, masz wzdęcia, czujesz się źle.
- Chcesz wesprzeć swoją tarczycę odpowiednią dietoterapią.
- Chcesz dowiedzieć się, jak sprawdzić czy masz nietolerancje pokarmowe.
- Zastanawiasz się czy mając problemy z tarczycą powinieneś/aś spożywać gluten, nabiał oraz soję.
- Chcesz rozszerzyć swoją wiedzę na temat diety w chorobach tarczycy.
- Pragniesz nauczyć się jak powinna wyglądać dieta w chorobach tarczycy.
- Jesteś specjalistą, pracującym z pacjentami z chorobami tarczycy.
To szkolenie pokaże Ci, jak świadomie zarządzać swoją dietą w chorobach tarczycy, nawet jeżeli teraz:
- Nie wiesz, od czego zacząć, bo dieta w chorobach tarczycy wydaje się zbyt skomplikowana i przytłaczająca.
- Czujesz się zagubiony/a w natłoku sprzecznych informacji dostępnych w internecie i nie wiesz, komu zaufać.
- Masz wrażenie, że Twoje dotychczasowe próby zmiany diety nie przynoszą oczekiwanych rezultatów i zaczynasz tracić motywację.
- Obawiasz się, że Twoje codzienne posiłki są monotonne i nie dostarczają wszystkich niezbędnych składników odżywczych.
- Nie jesteś pewien/pewna, jakie produkty są dla Ciebie bezpieczne, a jakie mogą zaszkodzić Twojej tarczycy.
- Boisz się, że popełniasz błędy żywieniowe, które mogą pogarszać Twoje samopoczucie.
Pomogę Ci rozwiać te obawy, dostarczając konkretnych, praktycznych wskazówek i narzędzi, które pozwolą Ci efektywnie wspierać zdrowie Twojej tarczycy.
Autor

Autor
mgr Aleksandra Miszkiewicz
Jestem dyplomowanym dietetykiem klinicznym oraz założycielką marki „Sprawa dla Dietetyka”. Od wielu lat specjalizuję się w dietoterapii chorób tarczycy, pomagając pacjentom osiągnąć remisję, regulować objawy i poprawiać ich zdrowie.
Wyznaję zasadę, że lepiej zapobiegać niż leczyć, a kluczowe w osiągnięciu efektu jest znalezienie przyczyny dolegliwości. Brak leków nigdy nie jest przyczyną problemów zdrowotnych.
Moje podejście holistyczne pomogło setkom pacjentów z chorobami tarczycy odzyskać zdrowie. Teraz chcę podzielić się moją wiedzą i doświadczeniem z Tobą!
Dostępne pakiety

Pakiet teoria
149,00 zł
- Szkolenie ,,Podstawy diety w chorobach tarczycy. Część teoretyczna.” Szczegółowy program webinaru znajdziesz niżej.
- Dostęp do szkolenia na żywo ,,Podstawy diety w chorobach tarczycy. Część teoretyczna.” (11 lipca godzina 18.00) oraz dożywotni dostęp do nagrania.
- Prezentacja PDF z wydarzenia.
-
Szkolenie ,,Podstawy diety w chorobach tarczycy. Część praktyczna (15 lipca godzina 18.00)” z dożywotnim dostępem do nagrania szkolenia i prezentacji w PDF. -
Certyfikat ukończenia szkolenia.

Pakiet praktyka
149,00 zł
- Szkolenie ,,Podstawy diety w chorobach tarczycy. Część Praktyczna.” Szczegółowy program webinaru znajdziesz niżej.
- Dostęp do szkolenia na żywo ,,Podstawy diety w chorobach tarczycy. Część praktyczna”. (15 lipca godzina 18.00) oraz dożywotni dostęp do nagrania.
- Prezentacja PDF z wydarzenia.
-
Szkolenie ,,Podstawy diety w chorobach tarczycy. Część teoretyczna (11 lipca godzina 18.00)” z dożywotnim dostępem do nagrania szkolenia i prezentacji w PDF. -
Certyfikat ukończenia szkolenia.

Pakiet teoria + praktyka
299,00 zł
- Szkolenie ,,Podstawy diety w chorobach tarczycy. Część teoretyczna.” Szczegółowy program webinaru znajdziesz niżej.
- Dostęp do szkolenia na żywo (11 lipca godzina 18.00) oraz dożywotni dostęp do nagrania.
- Szkolenie ,,Podstawy diety w chorobach tarczycy. Część Praktyczna.” Szczegółowy program webinaru znajdziesz niżej.
- Dostęp do szkolenia na żywo (15 lipca godzina 18.00) oraz dożywotni dostęp do nagrania.
- Prezentacje PDF z obu szkoleń.
- Certyfikat ukończenia szkolenia.
Program szkolenia
Szkolenie dzień I (11 lipca 2024, godzina 18.00).
Szkolenie na żywo już się odbyło jednak po zakupie otrzymasz dostęp do nagrania na zawsze.
,,Podstawy diety w chorobach tarczycy. Część teoretyczna.”
Jakie tematy zostaną poruszone?
- Opowiem Ci o podstawach diety przy niedoczynności tarczycy i Hashimoto, nadczynności tarczycy i chorobie Gravesa- Basedowa oraz na co zwrócić uwagę u osób bez tarczycy.
- Na jakie składniki zwrócić uwagę w przypadku chorób tarczycy.
- Jakie produkty szczególnie warto spożywać?
- Co z glutenem, laktozą i nabiałem- kiedy tak a kiedy nie?
- Jak sprawdzić czy masz wskazania do eliminacji wyżej wymienionych produktów?
- Co z warzywami psiankowatymi i wolotwórczymi- można czy nie można ich spożywać?
- Soja jako główna kontrowersja 21 wieku.
- Na co i na jakie składniki w diecie szczególnie warto zwrócić uwagę?
- Jak komponować posiłki?
- Jak schudnąć lub przytyć mając problemy z tarczycą?
- Sesja Q&A.
- I wiele innych ciekawych smaczków- gwarantuje, że będzie jak zawsze na maxa merytorycznie.
- Na tym szkolenie pokażę i omówię Ci między innymi liczne badania naukowe, potwierdzające wiedzę, którą Ci przekażę. Będą również moje praktyczne smaczki i wskazówki.
Szkolenie dzień II (15 lipca 2024, godzina 18.00)
,,Podstawy diety w chorobach tarczycy. Część praktyczna”.
Jakie tematy zostaną poruszone?
- Podczas części praktycznej opowiem Ci krok po korku jak zaplanować Twoją dietę. Jak komponować posiłki aby nie szkodziły a służyły Twojej tarczycy.
- Jak uniknąć niedoborów na dietach eliminacyjnych np. bez glutenu, laktozy, nabiału.
- Jak czytać składy produktów spożywczych.
- Gdzie polecam zamawiać poszczególne produkty dobrej jakości.
- Wskazówki dietetyczne przy problemach, które często towarzyszą choroba tarczycy np. wzdęcia i problemy żołądkowo- jelitowe, refluks, insulinooporność, niska ferrytyna, pasożyty, h.pylori, insulinooporność, przewlekłe zmęczenie, wysokie przeciwciała.
- Case study diety na przykładzie mojej pacjentki.
- Q&A
- I wiele innych ciekawych smaczków. Ta część będzie na maxa praktyczna.
Co o moich webinarach mówią inni?
Głęboko wierzę, że mimo iż w internecie można znaleźć wiele sprzecznych informacji na temat diety w chorobach tarczycy, to moje szkolenie będzie dla Ciebie na maxa wartościowe i pomocne. W razie pytań pisz śmiało!
Ściskam,
Ola